Bradley om aksjekjøpet i Salmon Evolution: – Ville aldri gjort dette med et utenlandsk selskap

Press Release

(Artikkel hentet fra iLaks av Andreas Witzøe – 

Glen Bradley, styreleder i Rofisk, forteller at det er troen på, og ikke minst verdien av, lokalt næringsliv som er grunnen til at Rofisk har har kjøpt seg inn i Salmon Evolution.

Det var tirsdag meldingen kom fra Salmon Evolution som bekreftet at selskapet har hentet inn 50 millioner kroner i en rettet emisjon. På tross av at landbasert oppdrett i utgangspunktet ikke er et naturlig mål for et brønnbåtselskap, forklarer Bradley i Rofisk, som er holdingselskap for Rostein, at det er troen på lokalt næringsliv som gjør at de har valgt å satse på Salmon Evolution.

– Landbasert oppdrett er i utgangspunktet ikke veldig brønnbåtvennlig, men vi ser verdien av vekst i lokalt næringsliv og vi må vise evne til å tenke litt utenfor hva som direkte er i våre interesser også, sier Bradley til iLaks.

Han forteller at de har stor tro på prosjektet på Indre Harøy i Fræna.

– Vi legger både hjertet og hjerne i denne investeringen. Vi gjør det fordi vi er glad i nærmiljøet, men også fordi vi har troen på at dette vil bli et lønnsomt prosjekt, sier Bradley og legger til at de ville aldri investert på denne måte i et utenlandsk selskap.

– Landbasert i utlandet er ikke bra for Norge, men dette er derimot et prosjekt vi tror er bra for næringen og kan være med å løfte den til et nytt nivå.

For lite vekt på kompetanse

Bradley forteller at han mener det i diskusjonen rundt landbasert oppdrett legges for mye vekt på transportkostnader.

– Jeg kan nesten ikke huske å ha sett diskusjonen rundt kompetanse være oppe når det kommer til landbasert. Det meste dreier seg om transport. Men vi i Norge sitter på uvurderlig kompetanse om oppdrett, sier Bradley.

Og Bradley tror det man erfarer fra landbasert er noe man kan ta med seg tilbake i sjøen.

– Det må en del teknologiutvikling til. Når de lager anlegg på land tar de med seg kunnskap man har opparbeidet over lang tid i sjøen. Etter hvert tror jeg det også kan bli omvendt. At enkelte erfaringer på land kan brukes i havet også. Dette kan gi Norge et konkurransefortrinn.

Les resten av artikkelen her: https://ilaks.no/bradley-om-aksjekjopet-i-salmon-evolution-ville-aldri-gjort-dette-med-et-utenlandsk-selskap/

Share via
Copy link
Powered by Social Snap